Få et skarpt tilbud på gulvslibning hos lokal gulvmand

28 januar 2021 Astrid Pedersen

Et slidt trægulv er sjældent særligt kønt at se på. Dette betyder dog ikke, at du skal skifte gulvet ud. Langt de fleste trægulv kan nemlig med den rette behandling blive rigtig flotte igen. Og så er det langt billigere at lade gulvet behandle end at udskifte det.

Hvad skal jeg vælge – en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Hvis du er ked af at dit trægulv fremstår slidt og skrammet er det oplagt at lade en professionel gulvmand forestå en passende behandling af gulvet. Om denne behandling skal bestå i en afslibning eller en afhøvling af gulvet bør du lade om til din gulvmand at bedømme.

En dygtig faglært håndværker vil typisk have den rette erfaringsmæssige baggrund og uddannelse til at kunne vurdere gulvets tilstand og beskaffenhed og på baggrund af denne vurdering beslutte om gulvet er bedst tjent med en gulvslibning eller en gulvafhøvling.

Typisk vil en gulvafhøvling kun komme på tale hvis træværket har lidt skade. Dette kan for eksempel ske i forbindelse med en oversvømmelse hvor fugt i større mængder trænger ind i træets kerne. Derved kan de enkelte brædder, planker eller parketter nemlig risikere at svulme op. Så kan der opstå dybe revner i træværket, eller gulvet kan gå hen og blive skævt eller bulet. Og så skal der en gulvafhøvling til for at genskabe den jævne og ensartede overflade.

Afslibning af gulvet – når træværkets overflade blot er slidt

Hvis gulvet udelukkende bærer præg af daglig slitage vil det dog være fuldt ud tilstrækkeligt med en effektiv, dog skånsom, gulvafslibning. Fordelen ved en gulvafslibning er at den er et knap så invasiv en operation som en gulvafhøvling. Og derfor kan langt de fleste trægulve tåle en gulvafslibning i ny og næ.

Hvis du er interesseret i at vide mere om afslibning af gulve kan du blive klogere her.

Flere Nyheder