Hvornår er der behov for alkoholbehandling?

09 september 2020 Cecilie Mortensen

Hvornår har man brug for alkoholbehandling? Det kan for nogle være et svært spørgsmål at svare på. Som pårørende hersker der sikkert ikke nogen tvivl, når man står på sidelinjen til en, som har et alkoholmisbrug. Men alligevel kan det måske være svært at få den alkoholiserede til at indrømme, at vedkommende reelt set har et problem. Eller måske kan vedkommende være helt afvisende overfor behandling. 

Det gør det selvfølgelig også aktuelt med spørgsmålet: hvornår er det relevant med alkoholbehandling? 

Alkoholbehandling – hvornår skal man i det? 

Et alkoholmisbrug er ofte noget, som kommer snigende. Det vil sige, at det udvikler sig og bliver større med tiden. Måske drikkes der alt for meget, når man kommer hjem fra arbejde, eller måske står det på hele dagen. 

Når man skal vurdere, om alkoholbehandling er relevant for en selv eller en pårørende, kan man selvfølgelig altid sammenligne med de råd, der kommer fra Sundhedsstyrelsen omkring alkoholindtag.

Det der er ved alkoholmisbrug er, at der ikke længere kun drikkes for nydelsens skyld. Det er lige så meget for den rus og den effekt alkoholen giver. Og når ens forbrug har udviklet sig i den her grad, så kan hverdagen nemt komme til at centrere sig om, hvornår man kan få tilfredsstillet sit behov for alkohol igen, så man kan holde den rus, man er i. 

Når man kan se tegn på nogle af de ting, der er nævnt herover, så kan det være klare tegn på, at alkoholbehandling er aktuelt. Der er selvfølgelig ingen grund til, at man skal helt dybt ind i et misbrug, før man opsøger behandling. For jo tidligere man søger hjælp, desto bedre er det selvfølgelig også for en. For det er hverken sundt fysisk, psykiske eller for ens relationer, at man er i et misbrug. Det sætter sine spor, og det kan det gøre i lang tid. 

Der er god mulighed for alkoholbehandling her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/  

Flere Nyheder